سیستم اعلام و اطفا حریق
سیستمهای اعلام و اطفا حریق چیست ؟
سیستم اعلام حریق آدرس پذیر
سیستم اعلام و اطفا حریق آدرس پذیر
سیستم اعلام و اطفا حریق اتاق سرور
سیستم اعلام و اطفا حریق اتاق سرور
سیستمهای اعلام و اطفای حریق اتوماتیک
معرفی انواع آتش سوزی و کپسول متناسب با آن
سیستم اعلام و اطفا حریق : با رشد روز افزون جمعیت و نیاز به مسکن و همچنین گسترش اماکن اداری ، تجاری و صنعتی افزایش ساخت و ساز را به دنبال داشته است .
با توجه به آمار و ارقام حوادث اعلام شده ، متآسفانه عدم آگاهی از اصول ایمنی ساختمانها و بعضا کوتاهی افراد مسئول سالیانه شاهد حوادث تلخ میباشیم.
از این رو از آنجا که وجود سیستمهای اعلام و اطفاء حریق یکی از تجهیزات مهم در زمینه ایمنی ساختمانهای مسکونی ، تجاری ، اداری و صنعتی میباشد ، شرکت فاراد صنعت چابک با در اختیار گرفتن مهندسین واجد الشرایط دارای پروانه اشتغال از سوی سازمان نظام مهندسی دارای قبولی در آزمون سازمان ایمنی و آتش نشانی آمادگی همکاری در زمینه مشاوره و طراحی سیستمهای اعلام واطفاء حریق با شرکتها و سازمانها میباشد.
سیستمهای اعلام و اطفا حریق چیست؟
با شروع و توسعه ساخت و ساز در شهرهای بزرگ کشور، خوشبختانه کارشناسان محترم سازمان ایمنی و آتشنشانی و شهرداری، با رویکرد ایمن سازی در مقابل حریق اقدام به ایجاد الزام قانونی برای نصب و بکارگیری تجهیزات اعلام و اطفای حریق و سیستمهای اعلام حریق کرده اند که گامی مثبت و ارزنده در جهت گسترش فرهنگ ایمنی و رسیدن به جامعه ای ایمن میباشد.
هدف از ارایه این مطلب افزایش اطلاعات عمومی و شناخت بهتر اعلام حریق میباشد. در این رابطه سیستمهای اعلام حریق هوشمند که نسل جدیدی از این تجهیزات میباشند نیز معرفی شده است.
باید در نظر داشت تشخیص صحیح، استفاده از دستگاه های معتبر و استاندارد، نصب اصولی و خدمات مناسب باعث ایجاد ایمنی مطلوب و آرامش و اعتماد مصرف کنندگان خواهد شد.
سیستمها و تجهیزات اطفاء حریق در ساختمانها و مراکز
تجهیزات عمومی آتش نشانی
بسته به سن ، اندازه ، کاربری و نوع ساختمان، سیستم ها و تجهیزات آتش نشانی متفاوت است. یک ساختمان ممکن است شامل برخی یا همه ویژگی های زیر باشد:
کپسول های اتش نشانی
قرقره شلنگ آتش نشانی
سیستم های شیر آتش نشانی
سیستم های آب پاش اتوماتیک.
کپسول های اتش نشانی
کپسولهای آتش نشانی برای اولین اقدام اطفاء حریق که عموماً قبل از رسیدن نیروهای آتش نشانی توسط ساکنان ساختمان انجام می شود ، ارائه شده است. این مهم است که سرنشینان با کدام نوع خاموش کننده در کدام آتش استفاده کنند.
اکثر آتش سوزی ها به عنوان یک آتش سوزی کوچک شروع می شوند و در صورت استفاده از نوع و مقدار صحیح عامل اطفاء کننده در حالی که آتش کوچک و قابل کنترل است ممکن است خاموش شوند.
معرفی انواع آتش سوزی و کپسول متناسب با آن برای اطفاء حریق عبارتند از:
کپسول اطفاء حریق
آتش سوزی با مایعات سوختی
عامل اطفاء حریق : آب
آتش سوزی با چوب و کاغذ – برقی نیست
عامل اطفاء حریق : فوم
آتش سوزی مایع قابل اشتعال – الکتریکی نیست
عامل اطفاء حریق : دی اکسید کربن
آتش سوزی های برقی
عامل اطفاء حریق : مواد شیمیایی خشک
مایعات قابل اشتعال و آتش سوزی های الکتریکی
عامل اطفاء حریق : مواد شیمیایی مرطوب
آتش سوزی چربی
عامل اطفاء حریق : آب و فوم
مثالی در مورد انواع مختلف آتش سوزی ( فلزات)
مکانهای خاموش کننده آتش باید به وضوح مشخص شوند. کپسول های آتش نشانی با توجه به عامل خاموش کننده کدگذاری می شوند.
این سیاست اداره ایمنی و انعطاف پذیری جامعه است که کپسول های آتش نشانی به طور منطقی در خروجی های ساختمان گروه بندی شوند ، به طوری که سرنشینان ابتدا به خروجی رفته و سپس برای اطفای حریق باز می گردند ، زیرا می دانند که یک راه خروج ایمن در پشت آنها قرار دارد.
قرقره شلنگ آتش نشانی
قرقره های شلنگ آتش نشانی برای استفاده سرنشینان به عنوان اولین اقدام اطفاء حریق در نظر گرفته شده است ، اما در مواردی ممکن است توسط آتش نشانان نیز مورد استفاده قرار گیرد.
هنگام قرار دادن قرقره شلنگ آتش نشانی ، مهم است که ابتدا انتهای نازل را به شیر حلقه شلنگ وصل کنید ، سپس شیر حلقه شیلنگ را ببندید ، سپس نازل را باز کنید تا هر گونه فشار در شلنگ و زخم شدن آن کاهش یابد ، سپس نازل را ببندید. این امر به دو هدف اصلی می رسد:
دوام بیشتر شلنگ و حلقه ی آن بر اثر فشار
هنگامی که از حلقه شلنگ استفاده می شود ، اپراتور مجبور می شود شیر جدا کننده را روشن کند ، بنابراین حلقه شلنگ را با منبع آب تحت فشار شارژ می کند ، قبل از اینکه بتواند شلنگ را به آتش بکشد.
اگر اپراتور به آتش برسد و متوجه نشود که آب در دسترس نیست ، خطر بالقوه ای وجود دارد زیرا شیر حلقه شلنگ هنوز بسته است.
از آنجا که قرقره های شلنگ عموماً در کنار یک خروجی قرار دارند ، در مواقع اضطراری می توان به سادگی با دنبال کردن شلنگ به یک مکان امن رسید.
سیستم های شیر آتش نشانی
سیستم های شیر آتش نشانی در ساختمان ها نصب شده است تا به آتش نشانان کمک کند سریع عمل اطفاء حریق انجام شود. در اصل ، یک سیستم هیدرنت یک سیستم مشبک سازی آب است که برای انتقال آب به منظور محدود کردن مقدار شلنگ مورد نیاز آتش نشانان استفاده می شود ، بنابراین روند اطفاء حریق را تسریع می کند.
شیرهای آتش تنها برای استفاده از آتش نشانان آموزش دیده (که شامل تیم های اطفاء حریق کارخانه است) می باشد. به دلیل فشارهای زیاد موجود ، در صورت تلاش افراد غیر آموزش دیده برای کار با تجهیزات متصل به چنین تاسیساتی ، صدمات جدی ممکن است رخ دهد.
سیستم های شیر آتش نشانی گاهی شامل قطعات جانبی ضروری برای عملکرد موثر آنها مانند پمپ ها ، مخازن و اتصالات تقویت کننده خدمات آتش نشانی می شود. اگر بخواهند در صورت نیاز سیستم موثر واقع شوند ، این سیستم ها باید نگهداری و به طور مرتب مورد آزمایش قرار گیرند.
قرار دادن چنین تجهیزاتی نیازمند ارتباط تنگاتنگ با رویه عملیاتی خدمات آتش نشانی است. به سادگی رعایت مقررات مربوط جلوگیری از وقوع فاجعه است. برای هر گونه مشاوره در مورد این سیستم ها ، قدیمی یا جدید ، با متخصصان و کارشناسان فاراد صنعت چابک تماس بگیرید.
سیستم های آب پاش اتوماتیک
زمان برای اطفا حریق ضروری است. سیستم های آب پاش اتوماتیک یکی از معتبرترین روش های موجود برای کنترل آتش سوزی است. سیستم های اتوماتیک امروزی از پیشرفته ترین محافظت از جان و مال در برابر آثار آتش سوزی برخوردار است. سرهای آبپاش در حال حاضر در دسترس بوده که بیست برابر بیشتر از ده سال قبل در برابر آتش حساس هستند.
سر آبپاش در واقع یک شیر آب اتوماتیک است. سر آبپاش به یک سیستم آب تحت فشار متصل است. هنگامی که آتش سر آبپاش را گرم می کند ، در دمای از پیش تعیین شده باز می شود ، بنابراین اجازه می دهد آب تحت فشار هم بر روی آتش پاشیده و هم تا خنک شدن لایه دودی در بالای آتش عمل می کند.
این اسپری همچنین مواد قابل احتراق را در مجاورت آتش مرطوب می کند و اشتعال را دشوار می کند ، در نتیجه سرعت گسترش یا رشد آتش را کاهش داده یا از آن جلوگیری می کند.
هنگامی که سر آبپاش کار می کند ، فشار آب در سیستم کاهش می یابد و زنگ هشدار را فعال می کند که اغلب از طریق اتصال تلفن به طور خودکار با آتش نشانی تماس می گیرد.
همه آبپاش های یک ساختمان به یکباره کار نمی کنند. معمولاً خسارت ناشی از آب بدون آتش تنها در صورتی رخ می دهد که سرنشینان با بی دقتی به سیستم آسیب برسانند.
از آنجا که از نظر تاریخی ، خاموش شدن کامل آتش سوزی ها به دست نیامده است ، سنتی است که در نظر بگیریم که آبپاش ها فقط تا زمانی که مداخله توسط آتش نشانی رخ ندهد ، رشد آتش را کنترل می کند.
سیستم های آب پاش معمولاً در ساختمانهای بلند یا بزرگ و احتمال خطر بالای آتش سوزی نصب می شوند.
سیستم اعلام حریق آدرس پذیر
سیستم اعلام حریق آدرس پذیر به سیستمی گفته میشود که قابلیت شناسایی تمام اجزای میدانی را دارد. به عبارت دیگر هر کدام از اجزای میدانی مانند دتکتور های دود ، حرارت و شعله ، دتکتورهای بیم و شستی های اعلام حریق ، ورودی ها و خروجی ها ، دارای آدرسی منحصر به فرد بوده و توسط کنترل پنل اعلام حریق قابل شناسایی هستند.
بدین ترتیب در هنگام بروز حریق و درصورت فعال شدن هر کدام از اجزای میدانی پنل مرکزی تغییر وضعیت بوجود آمده را با آدرس محل مورد نظر اعلام خواهد کرد. کنترل پنل آدرس پذیر دارای مدارات میکروپروسسوری بوده و از تکنولوژی دیجیتال بهره می برد. بدین شکل امکان تصمیم گیریهای متنوع منطقی با توجه به وضعیت های پیش آمده در میدان و صدور فرامین در خروجیها متناسب با وضعیت موجود و منطبق با برنامه ی از پیش تعیین شده وجود دارد.
به طور مثال چنانچه یک عدد از دتکتورهای دود در اتاقی به وضعیت آلارم تغییر نمود آژیرهای ساختمان به صدا درآمده و در صورتیکه دتکتور دوم نیز به حالت آلارم تغییر کند سیستم اطفای اتوماتیک CO2 فعال شود.
شرکت فاراد صنعت چابک
- تهران – فلکه دوم صادقیه – ضلع جنوب شرقی – مجتمع تجاری افق – طبقه 5- واحد 504
- 02144228051 -02144228052
- ۰۰/۰۵/۱۸